Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Дец Н$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 7
Представлено документи з 1 до 7
|
1. |
Ткаченко Н. А. Параметри отримання екстрактів Echinacea purpurea та Echinacea pallida для харчових та косметичних продуктів [Електронний ресурс] / Н. А. Ткаченко, Н. О. Дец, С. І. Вікуль, Л. О. Ланженко, Д. М. Скрипніченко // Вчені записки Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського. Серія : Технічні науки. - 2018. - Т. 29(68), № 2. - С. 251-258. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/sntuts_2018_29_2_45
| 2. |
Скрипніченко Д. М. Обґрунтування раціональної концентрації кальцій хлориду в технології м’яких пробіотичних сирів [Електронний ресурс] / Д. М. Скрипніченко, Н. О. Дец, Л. О. Ланженко // Вчені записки Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського. Серія : Технічні науки. - 2018. - Т. 29(68), № 2. - С. 279-283. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/sntuts_2018_29_2_49
| 3. |
Ланженко Л. О. Переробка сироватки в десертні желейні продукти [Електронний ресурс] / Л. О. Ланженко, Н. О. Дец, Є. О. Котляр, К. О. Нетудихата // Вчені записки Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського. Серія : Технічні науки. - 2018. - Т. 29(68), № 1(3). - С. 53-60. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/sntuts_2018_29_1(3)__12
| 4. |
Дец Н. О. Обґрунтування параметрів ферментації сировини у виробництві напою для харчування вагітних [Електронний ресурс] / Н. О. Дец, Л. О. Ланженко, Є. С. Дрозд // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2017. - Т. 81, Вип. 2. - С. 49-57. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2017_81_2_9
| 5. |
Дец Н. О. Екстракти fructus rosae як фітосировина для виробництва косметичних продуктів [Електронний ресурс] / Н. О. Дец, Л. О. Ланженко, О. А. Кручек, І. А. Дюдіна, Д. М. Скрипніченко // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2017. - Т. 81, Вип. 2. - С. 99-104. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2017_81_2_14
| 6. |
Котляр Є. О. Технологія косметичного лосьйону на основі водно-спиртового екстракту з мʼятки виноградного насіння [Електронний ресурс] / Є. О. Котляр, С. І. Вікуль, О. В. Севастьянова, Н. О. Дец, О. А. Кручек // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2020. - Т. 26, № 5. - С. 156-169. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2020_26_5_20 Сучасна тенденція в галузі виробництва косметичної продукції спрямована на створення нових рецептур із використанням комплексу біологічно активних речовин (БАР) природного походження. Швидке зростання сегмента косметичних продуктів в обігу на ринку вимагає розширення асортименту та створення нових видів виробів. Для розв'язання цієї проблеми необхідний пошук нової сировини, на основі якої можна було б створювати косметичні продукти, що володіють заданими функціональними властивостями. В останні роки на фармацевтичному ринку України рекламуються препарати, що містять олію з виноградного насіння. Так, екстракт із виноградного насіння входить у ряд засобів, відомих в Україні як харчові добавки, а в Росії ці продукти мають статус лікарських препаратів. Найбільш перспективним і ефективним джерелом комплексу БАР є вторинна рослинна сировина, яка утворюється при переробці винограду. Мета дослідження - вдосконалення існуючих технологій отримання та переробки вторинних ресурсів виноробства та створення на їхній основі косметичних засобів. Досліджено водний, спиртовий і водно-спиртовий (ВСЕ) екстракти на основі м'ятки з виноградного насіння. Найактивнішим виявився ВСЕ, тому саме на його основі розроблено рецептуру та технологічну схему косметичного лосьйону для шкіри обличчя. Отриманий за розробленою технологією лосьйон відповідає вимогам ДСТУ 4093-2002. Він має стабільну структуру, приємний колір та аромат ефірної олії. Показник рН знаходиться у нормі. Показники мікробіологічної безпечності лосьйону на 33 добу, зокрема кількості мезофільних аеробних і факультативно анаеробних мікроорганізмів, не перевищує 700 КУО/см<^>3, на 35 добу - не більше 900 КУО/см<^>3 при нормі не більше 1000 КУО/см<^>3. Кількість дріжджів і пліснявих грибів не перевищує 10 КУО/см<^>3 на 33 добу та не більше 30 КУО/см<^>3 на 35 добу при нормі в 100 КУО/см<^>3. Встановлено, що лосьйон для обличчя на основі ВСЕ з м'ятки виноградного насіння є біологічно активним, оскільки швидкість перенесення електрона в системі NAD x H2 - K3Fe(CN)6 збільшується. Максимальний термін його зберігання - 35 діб.
| 7. |
Скрипніченко Д. М. Обґрунтування вибору сировинних інгредієнтів при виробництві сиркового десерту з наповнювачами [Електронний ресурс] / Д. М. Скрипніченко, Н. О. Дец, Л. О. Ланженко // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2020. - Т. 84, Вип. 2. - С. 10-16. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2020_84_2_4
|
|
|